Masajul clasic sau terapeutic

classic massage

La acest tip de masaj, pentru ca efectele sa fie binefacatoare si vindecatoare, este important sa cunoastem anumite tehnici de prindere si reguli de masare:

  1. efleurajul - pregateste pielea pentru masaj
  2. frictionarea - destinde si relaxeaza portiunile muscular incordate
  3. tapotamentul - accelereaza circulatia sangvina.

Folosit ca mijloc de destindere, masajul clasic, este ideal pentru a indeparta din corp, in mod oarecum magic, toate urmele unei zile de lucru.
Ajuta la atenuarea tensiunilor musculare, care se pot acumula intr-un mod tot mai dureros, ajuta la eliminarea stresului si aduce o noua vitalitate.

Masajul este efectuat de regula energic si sustinut, insa niciodata atat de energic incat sa devina dureros.

Drenajul limfatic

drenaj limfatic

Se realizeaza printr-o usoara stergere circulara, de-a lungul cailor limfatice sau prin apasare usoara, ritmica, a anumitor puncte de pe caile limfatice. Apa acumulata in tesuturi, este repusa in miscare, deviata, cutele sunt intinseā€¦ astfel pot fi atenuate edemele din zona ochilor sau de la picioare, celulita, care creeaza multe batai de cap femeilor.
Deoarece drenajul limfatic este foarte usor si nedureros, are ca urmare, un efect vindecator, o destindere binefacatoare si calm launtric.

Masajul Shiatsu

shiatsu massage

Pentru acest tip de masaj, originar din Japonia, "uneltele" de lucru, sunt pulpele degetelor mari ale mainilor, deoarece punctele de apasare, se afla in profunzimi, de marimea degetului mare. Deja stim de la celelalte tipuri de masaj ca, corpul uman este strabatut de cai energetice, numite meridiane. Daca in aceste meridiane, se ajunge la un dezechilibru, datorat unor energii prea slabe, blocate sau prea rapide, apar dureri, crampe musculare sau pierderea vitalitatii.
O serie de tehnici de lovire si presare de-a lungul meridianelor sau in punctele singulare, ajuta fluxurile de energie sa circule din nou, in deplin echilibru.

FaLang translation system by Faboba
Site-uri partenere: spirit center